fbpx
Γιατί να κάνω Ασφάλεια Υγείας και τι να προσέξω;

Γιατί να κάνω Ασφάλεια Υγείας και τι να προσέξω;

Πόσες φορές έχεις ακούσει την έκφραση «υγεία να έχουμε»; Είμαστε σίγουροι πάρα πολλές αφού αδιαμφησβήτητα η Υγεία αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά για τον άνθρωπο. Χωρίς υγεία όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία απολύτως σημασία.

Αυτό καταδεικνύουν και διάφορες έρευνες που έγιναν τόσο σε Ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Για παράδειγμα, έρευνα του 2022 από την Eurostat καταδεικνύει ότι η Υγεία αποτελεί για τους Ευρωπαίους πολίτες τον 2ο πιο σημαντικό παράγοντα για την Ευημερία τους, μετά την οικονομική ασφάλεια.

Ακόμα, σύμφωνα με έρευνα της IPSOS MORI το 2023, 7 στους 10 ανθρώπους σε 34 χώρες θεωρούν την υγεία ως το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή τους με το 64% να δηλώνει ότι είναι σημαντικότερο από την ευτυχία, 63% από την οικονομική ασφάλεια και 58% από τις επιτυχημένες σχέσεις.

Όλα τα πιο πάνω δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τη σημασία της Υγείας. Πόσο και πως όμως οι άνθρωποι φροντίζουν για αυτή στην πράξη; Πως εξασφαλίζουν ότι στην περίπτωση που αρρωστήσουν ή έχουν κάποιο ατύχημα θα έχουν τη περίθαλψη και τις επιλογές που θα τους επιτρέψουν να ανακάμψουν με τον καλύτερο τρόπο;

Και εδώ έρχεται στο προσκήνιο η σημασία της Ιδιωτικής Ασφάλισης Υγείας!

Γιατί να κάνω ασφάλεια Υγείας;

Με το ΓεΣΥ να έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, πολλοί συμπολίτες μας σκέφτονται εάν υπάρχει λόγος να διατηρούν και ένα συμβόλαιο Ασφάλισης Υγείας. Για όσους ζούμε μέσα στην κοινωνία αυτή και ιδιαίτερα για εμάς που εξασκούμε το λειτούργημα του Ασφαλιστικού Συμβούλου η απάντηση είναι ένα ξεκάθαρο ΝΑΙ.

Αν θα ξεχωρίζαμε 3 λόγους γιατί να κάνει κάποιος Ασφάλεια Υγείας ανεξαρτήτως του ΓεΣΥ θα ήταν οι πιο κάτω:

  • Αποφυγή Χρόνων Αναμονής: Έχοντας σε ισχύ ένα Ασφαλιστήριο Υγείας δεν θα χρειαστεί ποτέ να περιμένουμε σε λίστες αναμονής αφού έχουμε άμεση πρόσβαση σε Γιατρούς και Νοσηλευτήρια της επιλογής μας είτε στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό.
  • Νοσηλεία στο Εξωτερικό: Αυτό ίσως αποτελεί τη πιο σημαντική υπηρεσία των Ιδιωτικών Συμβολαίων Υγείας αφού σε περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών που θα απαιτείται νοσηλεία σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε τις κρατικές εγκρίσεις και θα μπορέσουμε να μεταβούμε άμεσα στο νοσηλευτήριο για να λάβουμε την κατάλληλη θεραπεία.
  • Επιλογή Ωφελημάτων: Με ένα συμβόλαιο Ασφάλισης Υγείας έχουμε τόσο κάποια δωρεάν ωφελήματα όσο και άλλα προαιρετικά που μπορούμε να προσθέσουμε στο συμβόλαιο μας. Μερικά παραδείγματα είναι η Επείγουσα Ιατρική Βοήθεια εκτός Κύπρου, η Δεύτερη Ιατρική γνώμη ή η κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα.

Τι να προσέξουμε όταν κάνουμε ένα συμβόλαιο Ασφάλισης Υγείας;

Όπως πριν την υπογραφή οποιασδήποτε σύμβασης θα πρέπει να μελετήσουμε τους όρους της και να ζητήσουμε τις αναγκαίες διευκρινήσεις από τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο για ότι δεν καταλαβαίνουμε.

Αν επιλέγαμε τα 3 πιο σημαντικά σημεία που θα πρέπει να προσέχουμε θα ήταν τα εξής:

  1. Χρονική Διάρκεια: Πρόκειται ίσως για τον πιο σημαντικό όρο κάθε σχεδίου. Εδώ θα πρέπει ότι δεν είναι ισόβιο να απορρίπτεται αμέσως, αφού η πιθανότητα να το χρειαστούμε στα γερατειά μας είναι σχεδόν βέβαιη. Κάνουμε το σχέδιο όταν είμαστε νέοι και υγιείς για να το έχουμε όταν και εφόσον το χρειαστούμε αργότερα.
  2. Μονομερής Τροποποιήσεις: Ακόμη ένας σημαντικός όρος είναι εάν θα υπάρχει στο συμβόλαιο όρος που να δίνει στο δικαίωμα στην ασφαλιστική εταιρεία μονομερώς να τροποποιήσει όρους ή να τερματίσει το σχέδιο λόγω κατάστασης της υγείας του ασφαλισμένου. Σχέδια με τέτοιους όρους θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγονται.
  3. Απευθείας Διακανονισμός: Τρίτο και επίσης σημαντικό είναι να υπάρχει η δυνατότητα του απευθείας διακανονισμού, δηλαδή να μην χρειαστεί να πληρώσετε εσείς ιατρικά έξοδα και μετά να σας τα επιστρέψει η εταιρεία.

Συμπέρασμα

Αν θα έπρεπε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα από τα πιο πάνω είναι ότι η Ασφάλιση Υγείας παραμένει σημαντική και αναγκαία στον Ασφαλιστικό μας Σχεδιασμό παρότι υπάρχει το Γενικό Σύστημα Υγείας αλλά και ότι χρειάζεται προσοχή πριν τη σύναψη ενός συμβολαίου.

Στην Nimela Insurance, με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας και με μία δυνατή ομάδα Ασφαλιστικών Συμβούλων, είμαστε πάντα στη διάθεσή σας να κάνουμε έναν ολοκληρωμένο ασφαλιστικό σχεδιασμό που θα βάλει τα θεμέλια στα όνειρα σας και θα προστατέψει το πολυτιμότερο αγαθό … την Υγεία μας.

Απλά επικοινώνησε μαζί μας και άφησε όλα τα υπόλοιπα σε εμάς.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *